Wakacje to relaks, spacery i zwiedzanie. Wakacje to także restauracje i jedzenie nad polskim morzem. Wybór dań jest szeroki, restauracji, barów i tawern jest sporo.
Niektóre tawerny oferują jedynie rybne dania, czyli rybę smażoną, gotowaną, pieczoną oraz zupy rybne i pierogi z rybnym nadzieniem. Wysoka jakość takiego jedzenia jest ważna, dlatego należy starannie dobrać miejsce, w którym spożywa się posiłki.
Wczasy all inclusive czy bez wyżywienia?
Zakup wczasów all inclusive oznacza, że klient dostaje posiłki. Może korzystać z nich i cieszyć się ich jakością. Pyszne jedzenie to doskonała rzecz. Warto jadać smacznie i zdrowo.
Wczasy bez wyżywienia oznaczają, że turysta samodzielnie dba o zapewnienie sobie wyżywienia i wybiera restauracje, w których spożywa obiady i kolacje. Śniadania może przygotować w pokoju hotelowym. Jest to dla niego dobry wybór. Ceny posiłków są zróżnicowane i wahają się od 30 do 100 złotych na osobę. Oczywiście drogie restauracje oferują obiad za 200-250 złotych na osobę. Jest to naprawdę drogie jedzenie, ale tyle kosztuje pełny posiłek z deserem. Drogie są restauracje oferujące sushi czy krewetki. Niedrogo można zjeść w tawernach lub restauracjach zapewniających polskie dania takie, jak pierogi, placki ziemniaczane czy też placki po węgiersku. Zestaw schabowy, ziemniaki i surówka jest oferowany w bardzo dobrej i niewysokiej cenie.
W tawernach warto jadać zupę rybną, rybę pieczoną lub gotowaną na parze. Najlepsze są dorsze lub flądry, łowione w Morzu Bałtyckim. Można też spróbować łososia. Jest to naprawdę doskonała ryba, która ma wielu zwolenników i smakuje wybornie.
Różne są opinie, ale ja wolę wczasy z wyżywieniem, w przeciwnym razie marnuje się czas na poszukiwanie miejsca do zjedzenia